Kuře pečené s nádivkou
90 min.
Ingredience
- 80gramůVejce slepičí
- 1gramMuškátový květ
- 1500gramůKuře
- 20gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůMléko polotučné
- 300gramůŽemle tuková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
62 mg
Cukr
62 mg
Postup přípravy
- 1Kuřata očistíme, opláchneme a necháme je okapat. Kůži na prsíčkách uvolníme pro náplň.
- 2Žemli nakrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Máslo se žloutky vyšleháme, osolíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku, květ nebo oříšek, zvlhčenou žemli a vše dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.
- 3Kuřata nádivkou naplníme, pomocí nití nebo jehlic je ztvarujeme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř a vložíme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2/3 dávky másla kuřata doměkka upečeme. Během pečení je přeléváme výpekem a podléváme vodou, aby se nepřipálila šťáva. Upečená kuřata vyjmeme.
- 4Šťávu zředíme vodou, procedíme, přidáme zbylé máslo a krátce převaříme.
- 5Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a sekáme část prsíček s nádivkou a část stehna. Jednotlivé porce podléváme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.