Kuře pečené s nádivkou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
62 mg
Cukr
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata očistíme, opláchneme a necháme je okapat. Kůži na prsíčkách uvolníme pro náplň.
  • 2
    Žemli nakrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Máslo se žloutky vyšleháme, osolíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku, květ nebo oříšek, zvlhčenou žemli a vše dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.
  • 3
    Kuřata nádivkou naplníme, pomocí nití nebo jehlic je ztvarujeme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř a vložíme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2/3 dávky másla kuřata doměkka upečeme. Během pečení je přeléváme výpekem a podléváme vodou, aby se nepřipálila šťáva. Upečená kuřata vyjmeme.
  • 4
    Šťávu zředíme vodou, procedíme, přidáme zbylé máslo a krátce převaříme.
  • 5
    Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a sekáme část prsíček s nádivkou a část stehna. Jednotlivé porce podléváme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.