Kuře plněné smetanovou nádivkou

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
911 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
71 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 250°C. Kuře očistíme, naplníme připavenou nádivkou a zašijeme. Při plnění necháme několik lžiček nádivky na konečnou ozdobu pokrmu při servírování.
  • 2
    Naplněné a zašité kuře pečeme v předehřáté troubě doměkka. Upečené kuře naporcujeme
  • 3
    a každou porci ozdobíme lžičkou odložené nádivky.
  • 4
    Servírujeme horké s různými přílohami a zelninovou oblohou.
  • 5
    Nádivka:
  • 6
    Žampióny očistíme a nakrájíme je na menší kousky, cibuli nasekáme nadrobno a šlehačku dobře ušleháme. Na rozehřátém másle zpěníme cibulku, posypeme ji jemně paprikou, osolíme, opepříme a ještě krátce osmahneme. Potom tuto směs podlijeme a dusíme doměkka. Když je směs na nádivku měkká, necháme ji vychladnout a potom do ní vmícháme ušlehanou šlehačku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.