Kuře po alžírsku
85 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceOcet vinný
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2lžíceMed včelí
- 3kusyCibule
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
55 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme olej, sójovou omáčku, ocet, prolisovaný česnek, mletou papriku a sůl.
- 2Očištěné a omyté kuře naporcujeme, urovnáme do pekáče a přelijeme připravenou marinádou. Pekáč přiklopíme a maso pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3Potom pokličku odstraníme, ke kuřeti přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného podlévání horkým vývarem pečeme ještě 20 minut.
- 4Nakonec porce kuřete potřeme medem smíchaným se 2 lžícemi vývaru a dopékáme ještě 15 minut.
- 5Vhodnou přílohou je vařená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.