Kuře po cincarsku
80 min.
Ingredience
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko kefírové
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5litryVoda pitná
- 1,2kilogramyKuře
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
63 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
178 mg
Cukr
497 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kuře nakrájíme na kousky, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme téměř doměkka.
- 2Vejce rozšleháme s moukou a potom s kyselým mlékem. Směs nalijeme na 2 lžíce rozehřátého sádla, přilijeme trochu vývaru z kuřete a za stálého míchání uvedeme do varu. Chvíli povaříme a podle potřeby přilijeme vývar. Přisolíme a přidáme oloupaný, nasekaný česnek.
- 3Ve lžíci sádla rozmícháme mletou papriku. Porce kuřete zalijeme nejdříve připravenou omáčkou a potom postříkáme paprikou rozmíchanou v sádle.
- 4Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.