Kuře po francouzsku
90 min.
Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyMrkev kořen
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusKuře
- 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
91 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a očistíme mrkev.
- 2Ročtvrtíme očištěné kuře, vyndáme drůbky a propláchneme studenou vodou. Kuřecí drůbky, čtvrtky kuřete, mrkev a cibuli dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vaříme hodinu. Když se kuře uvaří, scedíme a vývar uchováme.
- 3Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na pánvi podusíme na lžíci másla.
- 4Nastrouháme tvrdý sýr.
- 5Vejce rozšleháme ve smetaně.
- 6Připravíme v hrnci světlou jíšku z mouky a zbytku másla. Zalijeme ji vývarem, rozmícháme a necháme projít varem.Do omáčky přidáme dušené žampiony a 10 minut povaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu s vejci.
- 7Čtvrtky kuřete vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě.
- 8Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.