Kuře po francouzsku

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
91 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli a očistíme mrkev.
  • 2
    Ročtvrtíme očištěné kuře, vyndáme drůbky a propláchneme studenou vodou. Kuřecí drůbky, čtvrtky kuřete, mrkev a cibuli dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vaříme hodinu. Když se kuře uvaří, scedíme a vývar uchováme.
  • 3
    Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na pánvi podusíme na lžíci másla.
  • 4
    Nastrouháme tvrdý sýr.
  • 5
    Vejce rozšleháme ve smetaně.
  • 6
    Připravíme v hrnci světlou jíšku z mouky a zbytku másla. Zalijeme ji vývarem, rozmícháme a necháme projít varem.Do omáčky přidáme dušené žampiony a 10 minut povaříme. Odstavíme a vmícháme smetanu s vejci.
  • 7
    Čtvrtky kuřete vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě.
  • 8
    Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.