Kuře po plzeňsku
75 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1kusKuře
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůHrozinky
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1148 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
81 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
722 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře rozpůlíme, osolíme a opepříme. Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle dozlatova a přidáme půlky kuřete. Opečeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
- 2Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme žemlí namočenou v pivě, provaříme a procedíme na kuře. Nakonec přidáme rozinky a vše podusíme.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.