Kuře po sečuánsku

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky nakrájíme, bílé části oddělíme od zelených, česnek prolisujeme, chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme.
  • 2
    Kuřecí stehna nakrájíme na kousky, smícháme s pepřem, cukrem, sójovou omáčkou, vínem a solamylem. Promícháme a necháme půl hodiny marinovat.
  • 3
    Olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a opékáme 2 minuty dozlatova. Maso vyjmeme na předehřátý talíř, odložíme stranou. Do woku přidáme česnek, bílé části jarních cibulek, chilli papričky a sójovou pastu a za stálého míchání opékáme půl minuty. Přidáme zpět maso, opékáme 2 minuty, přelijeme vývarem, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme na mírném plameni 6 minut. Během vaření dvakrát promícháme.
  • 4
    Pokrm ozdobíme zelenými částmi jarních cibulek a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.