Kuře po sečuánsku
45 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí stehna
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžičkyOmáčka sojová světlá
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžičkySolamyl
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibulka jarní
- 5kusůChilli paprička
- 2lžíceSójová pasta Miso
- 2stroužkyČesnek
- 150mililitrůVývar asijský
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky nakrájíme, bílé části oddělíme od zelených, česnek prolisujeme, chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme.
- 2Kuřecí stehna nakrájíme na kousky, smícháme s pepřem, cukrem, sójovou omáčkou, vínem a solamylem. Promícháme a necháme půl hodiny marinovat.
- 3Olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a opékáme 2 minuty dozlatova. Maso vyjmeme na předehřátý talíř, odložíme stranou. Do woku přidáme česnek, bílé části jarních cibulek, chilli papričky a sójovou pastu a za stálého míchání opékáme půl minuty. Přidáme zpět maso, opékáme 2 minuty, přelijeme vývarem, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme na mírném plameni 6 minut. Během vaření dvakrát promícháme.
- 4Pokrm ozdobíme zelenými částmi jarních cibulek a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.