Kuře po toskánsku se šunkou a mozzarellou
30 min.

Ingredience
- 8plátkůMozzarella
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 500gramůBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej olivový
- 8plátkůProsciutto sušené
- 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 4kusyKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky opatrně nařízneme(neměli bychom proříznout maso), aby vznikla kapsa, do které vložíme 2 plátky mozzarelly a 2 plátky šunky, posypeme černým pepřem a uzavřeme párátkem nebo jehlou.
- 2V mouce smícháme s bylinkami a kapsy obalíme.
- 3Uvaříme zelené fazolky a rozpůlené nové brambory do měkka, asi 10 minut, vylijeme vodu a odložíme, ale aby zůstaly teplé.
- 4Na rozehřátém olivovém oleji opečeme kapsy, z každé strany asi 6 minut do zlatohněda.
- 5Podáváme s uvařenými fazolkami a omaštěnými brambory ozdobené citronem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.