Kuře s bobovou černou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 425gramůKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 75gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 6kusůCibulka jarní
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 3lžíceVývar drůbeží
- 1lžíceOmáčka sojová pikantní
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceFazolová černá omáčka
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
6 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pokrájíme kuřecí maso a dáme do mísy, přidáme špetku soli, solamyl a zalijeme maso vodou. Necháme 30 minut stát.
- 2Rozehřejeme v pánvi část oleje a smažíme kuřecí maso dozlatova. Maso dáme na teplý talíř a pánev vyčistíme. Dolijeme do ní zbývající olej a rozpálíme, přidáme česnek, zelenou a červenou papriku nakrájenou na proužky, černou bobovou omáčku, cibuli, nakrájené žampiony, chilli a nasekané jarní cibulky. Smažíme a přidáme kuřecí maso.
- 3Dále přidáváme cukr, vývar, sójovou omáčku, rýžové víno a malinko solamylu, podusíme a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.