Kuře s burgundskou omáčkou
105 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- 150gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 5decilitrůVíno červené
- 10gramůTymián čerstvý
- 20mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
29 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na výpeku zpěníme cibuli nadrobno a vše vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na později.
- 2Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a poprášíme moukou, vložíme na výpek v pánvi a zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme tymián, bobkový list a zalijeme brandy. K masu vrátíme opečenou cibuli a slaninu, podlijeme vínem a zakryté hodinu necháme dusit na mírném ohni. Vyjmeme bobkový list i maso, šťávu dosolíme a dopepříme, necháme povařit pár minut, aby se tekutina zredukovala. Vrátíme maso zpět a porce podáváme přelité šťávou a ozdobené snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.