Kuře s estragonem

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1064 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
71 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře naporcujeme na 6-8 dílů, osolíme a opepříme. V pekáči rozpálíme olej a máslo, vložíme porce kuřete a opékáme z obou stran asi 12 minut. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na 2 cm dlouhé tyčinky.
  • 2
    Ke kuřeti přidáme 150 ml vývaru, mrkev, sušený estragon a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut doměkka. Zbylý vývar rozmícháme se škrobem.
  • 3
    Kuře a mrkev vyjmeme z pekáče, narovnáme na mísu a uchováme v teple. K výpeku v pekáči přimícháme rozmíchaný škrob a povaříme, aby omáčka zhoustla. Osolíme, opepříme a nalijeme na maso. Ozdobíme lístky řeřichy a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.