Kuře s estragonem
38 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusKuře
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaEstragon
- 1lžičkaSolamyl
- 1kusŘeřicha
- 1kusMrkev kořen
- 0,25litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1064 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
71 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme na 6-8 dílů, osolíme a opepříme. V pekáči rozpálíme olej a máslo, vložíme porce kuřete a opékáme z obou stran asi 12 minut. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na 2 cm dlouhé tyčinky.
- 2Ke kuřeti přidáme 150 ml vývaru, mrkev, sušený estragon a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut doměkka. Zbylý vývar rozmícháme se škrobem.
- 3Kuře a mrkev vyjmeme z pekáče, narovnáme na mísu a uchováme v teple. K výpeku v pekáči přimícháme rozmíchaný škrob a povaříme, aby omáčka zhoustla. Osolíme, opepříme a nalijeme na maso. Ozdobíme lístky řeřichy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.