Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu
60 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 6stroužkůČesnek
- 120gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 250gramůHlíva ústřičná
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceProvensálské koření
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
291 mg
Cukr
568 mg
Postup přípravy
- 1Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu na kostičky, hlívu na kousky, kuře naporcujeme a potřeme česnekem se solí.
- 2Cibuli se slaninou zpěníme, přidáme kuře, osmahneme ho, přidáme hlívu, zasypeme provensálským kořením, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 8. 2. 2016
Kuře s hlívou ústřičnou pečené na pivu
Dělala jsem přesně podle receptu. Příště asi nebudu předem opékat, když se kuře pak stejně peče, opékání dělávám, pokud kuře následně dusím.
Výsledek byl velmi chutný, jen na nás dost tučný. Přece jen i kuřata bývají poměrně tučná. Příště asi méně slaniny - klidně polovinu.
Palec nahoru 😉