Kuře s kapustou a pomeranči
50 min.
Ingredience
- 800gramůKapusta hlávková
- 50mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 600gramůKuřecí prsa
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 100gramůPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kapustu bez košťálu nakrájíme na nudličky a krátce zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Zalijeme vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit na mírném ohni 15 minut. Nakonec osolíme a opepříme.
- 2Kuřecí prsa podélně rozpůlíme, nasolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opékáme na rozehřátém másle 6 minut z každé strany. Odložíme a uchováme horké.
- 3Na pánev po mase vložíme kapustu, zalijeme pomerančovou šťávou s kousky pomeranče, vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem.
- 4Podáváme kousky masa obložené kapustou se smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 4. 12. 2015
Kuře s kapustou a pomeranči
Řízečky jsem pokapala pomerančovou šťávou. Kombinace kapusty, pomeranče a smetany mě mile překvapila 😋 Dávám palec nahoru 🙂