Kuře s květákem
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKuře
- 1kusKvěták
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůPetržel - nať
- 5kusůPepř černý celý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůZelenina kořenová
- 1špetkaMuškátový květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1202 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
85 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme a vložíme do osolené vařící vody. Přidáme pepř, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka.
- 2Květák uvaříme v osolené vodě a ocedíme.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kuřete a provaříme v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme špetku muškátového květu.
- 4Do omáčky vložíme porce kuřete, na růžičky rozebraný vařený květák a prohřejeme. Můžeme ochutit citronovou šťávou a jemně nasekanou petrželovou natí.
- 5Podáváme s rýží nebo s noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.