Kuře s květákem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1202 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
85 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme a vložíme do osolené vařící vody. Přidáme pepř, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka.
  • 2
    Květák uvaříme v osolené vodě a ocedíme.
  • 3
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kuřete a provaříme v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme špetku muškátového květu.
  • 4
    Do omáčky vložíme porce kuřete, na růžičky rozebraný vařený květák a prohřejeme. Můžeme ochutit citronovou šťávou a jemně nasekanou petrželovou natí.
  • 5
    Podáváme s rýží nebo s noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.