Kuře s majonézou
80 min.
Ingredience
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 200mililitrůMajonéza
- 1000gramůKuře
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
67 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
23 mg
Cukr
526 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, svázané kuře uvaříme v osoleném vývaru, do kterého jsme přidali trochu octa.
- 2Uvařené kuře vyjmeme, rozkrájíme, vykostíme a stáhneme z kůže. Maso vložíme do vychladlého vývaru a necháme odležet.
- 3Potom kuře upravíme na mísu, pokryjeme majonézou ochucenou citronovou šťávou, octem, hořčicí, cukrem, pepřem, solí a worcesterem.
- 4Podáváme s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.