Kuře s mátou a medem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší nekovové míse smícháme nasekanou mátu, med, olej a limetkovou šťávu, osolíme, opepříme. Řízky z kuřecích stehen spíchneme párátkem, aby se nerozbalovaly, a ponoříme do marinády tak, aby byly celé zakryté. Přikryjeme fólií a necháme 30 minut odležet v lednici.
  • 2
    Rozpálíme grilovací pánev a maso opékáme rovnoměrně za častého potírání marinádou, aby zůstalo šťavnaté. Mezitím připravíme omáčku z jogurtu, máty a nastrouhané citronové kůry.
  • 3
    Z hotového masa vyjmeme párátka a servírujeme na salátových listech s jogurtovým dipem v misce zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.