Kuře s mátou a medem
35 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí stehna
- 60mililitrůOlej olivový
- 1decilitrMed včelí
- 1decilitrLimetková šťáva
- 50gramůMáta
- 200gramůJogurt bílý
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 200gramůSalát hlávkový
- 50gramůCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Ve větší nekovové míse smícháme nasekanou mátu, med, olej a limetkovou šťávu, osolíme, opepříme. Řízky z kuřecích stehen spíchneme párátkem, aby se nerozbalovaly, a ponoříme do marinády tak, aby byly celé zakryté. Přikryjeme fólií a necháme 30 minut odležet v lednici.
- 2Rozpálíme grilovací pánev a maso opékáme rovnoměrně za častého potírání marinádou, aby zůstalo šťavnaté. Mezitím připravíme omáčku z jogurtu, máty a nastrouhané citronové kůry.
- 3Z hotového masa vyjmeme párátka a servírujeme na salátových listech s jogurtovým dipem v misce zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.