Kuře s meduňkou
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 1kusŠalotka
- 3lžíceMartini bianco
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžíceMeduňka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve nakrájíme kuřecí maso na tenké proužky. Osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a maso restujeme asi 5minut, dokud nezměkne. Poté vyjmeme, rozložíme na talíř a udržujeme teplé.
- 2Do pánve přidáme zbytek másla, na plátky nakrájené žampióny, šalotku a restujeme asi 5minut doměka. Na závěr přidáme vermut, meduňku a smetanu. Kuře vložíme zpět do omáčky a zahřejeme. Již nevaříme.
- 3Před podáváním dozdobíme větvičkami čersté meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.