Kuře s meruňkami a mátou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
49 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kousky kuřete vložíme do zapékací mísy, přidáme cibuli, 4lžíce pomerančové šťávy, nastrouhanou pomerančovou kůru, citronovu šťávu, meruňky, mátu, bílé víno. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme. Mísu přiklopíme a necháme v lednici 2-4 hodiny marinovat.
  • 2
    Po vyjmutí z lednice necháme zahřát na pokojovou teplotu, vložíme do trouby a pečeme při teplotě 190C asi 45min.
  • 3
    Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Zbylou směs v míse rozmixujeme, propasírujeme a vložíme do menší pánve. Rozehřejeme, ale nevaříme. Po odstavení postupě přimícháváme jogurt. Omáčka musí mít hustou, ale tekutou konzistenci. Podle chuti dosolíme a opepříme a nalijeme na maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.