Kuře s ořechy a vínem
45 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 150mililitrůVíno bílé
- 200gramůHroznové víno
- 1lžičkaCukr krupice
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej olivový
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 2gramySůl
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nákrájíme na plátky nebo větší kousky.
- 2Osolené a opepřené maso opečeme na rozehřátém másle. Po osmahnutí podléváme vínem a drůbežím vývarem a ještě chvíli smažíme.
- 3Kromě pár kuliček hroznového vína všechny ostatní rozpůlíme a přidáme k masu společně s ořechny. Vše krátce podusíme.
- 4Když je maso měkké, přidáme ke kuřeti zbytek kuliček hroznového vína a okořeníme bílým pepřem a osladíme troškou cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.