Kuře s rýží po maďarsku

85 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1177 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
73 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
64 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme a vmícháme do něj ostrou kořenicí směs. Ochuceným máslem potřeme omyté a osušené kuře, položíme je na rošt a podsuneme pod něj plech. Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia asi 45 minut.
  • 2
    Propláchnutou rýži přivedeme k varu v 500 ml osolené vody, přikryjeme pokličkou a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.
  • 3
    Uvařenou rýži napěchujeme do šálku, vyklopíme na talíře a poprášíme paprikou. Přidáme naporcované kuře a podáváme s míchaným zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.