Kuře s rýží po maďarsku
85 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSměs koření na kuře
- 200gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1177 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
73 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
64 mg
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme a vmícháme do něj ostrou kořenicí směs. Ochuceným máslem potřeme omyté a osušené kuře, položíme je na rošt a podsuneme pod něj plech. Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia asi 45 minut.
- 2Propláchnutou rýži přivedeme k varu v 500 ml osolené vody, přikryjeme pokličkou a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.
- 3Uvařenou rýži napěchujeme do šálku, vyklopíme na talíře a poprášíme paprikou. Přidáme naporcované kuře a podáváme s míchaným zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.