Kuře s ústřicovou omáčkou GAKARI
130 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 3kusyChilli paprička
- 1kusCitronová tráva
- 1lžíceKari koření
- 1decilitrVoda pitná
- 50mililitrůOmáčka ústřicová
- 24mililitrůOmáčka rybí
- 1litrKokosové mléko
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 40mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1609 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
131 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
54 g
Cukr
630 mg
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou citrónovou trávu. Přidáme chilli papričky nakrájené na plátky, přimícháme kari koření spolu s kořením five spice. Vše orestujeme 4 minuty, do hrnce dáme kuřecí maso nakrájené na kousky, zalijeme vodou, zamícháme a restujeme ještě 15 minut. Když se jídlo připaluje, tak už nepodléváme, ale jen seškrabujeme, aby vynikla pravá chuť kari koření.
- 2Všechny suroviny zalijeme kokosovým mlékem, ústřicovou a rybí omáčkou a pod poklici na mírném ohni povaříme přibližně 80 minut. Těsně před dokončením vaření do omáčky vlijeme sezamový olej a povaříme nejdéle 2 minuty.
- 3Hotové jídlo necháme pod poklici 2 minuty odpočinout a potom porcujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.