Kuře s ústřicovou omáčkou GAKARI

130 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1609 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
131 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
54 g
Cukr
630 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou citrónovou trávu. Přidáme chilli papričky nakrájené na plátky, přimícháme kari koření spolu s kořením five spice. Vše orestujeme 4 minuty, do hrnce dáme kuřecí maso nakrájené na kousky, zalijeme vodou, zamícháme a restujeme ještě 15 minut. Když se jídlo připaluje, tak už nepodléváme, ale jen seškrabujeme, aby vynikla pravá chuť kari koření.
  • 2
    Všechny suroviny zalijeme kokosovým mlékem, ústřicovou a rybí omáčkou a pod poklici na mírném ohni povaříme přibližně 80 minut. Těsně před dokončením vaření do omáčky vlijeme sezamový olej a povaříme nejdéle 2 minuty.
  • 3
    Hotové jídlo necháme pod poklici 2 minuty odpočinout a potom porcujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.