Kuře se slaninou v rajčatové omáčce
60 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKuře
- 250gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 150mililitrůVíno bílé
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 60gramůProtlak rajčatový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
79 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
693 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na klínky. Kuře očistíme, naporcujeme na menší porce a protáhneme slaninou.
- 2Cibuli zpěníme na másle, přimícháme rajčatový protlak, porce kuřete osolíme, opepříme a po všech stranách osmažíme. Poté kuře podlijeme vínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme doměkka.
- 3Udušené kuře vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou a zarestujeme. Do osmažené mouky zašleháme vodu a alespoň 15 minut za stálého míchání pomalu provaříme.
- 4Porce kuřete podáváme přelité omáčkou, kterou jsme přecedili.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.