Kuře se slaninou v rajčatové omáčce

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
79 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
693 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na klínky. Kuře očistíme, naporcujeme na menší porce a protáhneme slaninou.
  • 2
    Cibuli zpěníme na másle, přimícháme rajčatový protlak, porce kuřete osolíme, opepříme a po všech stranách osmažíme. Poté kuře podlijeme vínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme doměkka.
  • 3
    Udušené kuře vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou a zarestujeme. Do osmažené mouky zašleháme vodu a alespoň 15 minut za stálého míchání pomalu provaříme.
  • 4
    Porce kuřete podáváme přelité omáčkou, kterou jsme přecedili.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.