Kuře se žlutou omáčkou ( podle M. D. Rettigové )

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1065 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
74 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
356 mg
Cukr
919 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kuře omyjeme, naporcujeme, uvaříme v malém množství vývaru z kostí nebo z předního hovězího masa nebo dusíme na másle.
  • 2
    V malém rendlíku uvaříme 1/2 šálku silného vývaru se 3 lžícemi vína, na plátky nakrájenou cibulí, překrojeným stroužkem česneku, pepřem a zázvorem.
  • 3
    Sardele vykostíme, usekáme a utřeme s čerstvým máslem. Sardelové máslo smícháme v jiném rendlíku se žloutky, moukou, muškátovým květem, citrónovou kůrou a 3 lžícemi vína. Směs řádně rozetřeme, přilijeme vývar z koření, dobře rozmícháme a na stálého kvedlání necháme na ohni zhoustnout.
  • 4
    Omáčku po odstavení z ohně procedíme, zakapeme citrónovou šťávou a nalijeme na kuře.
  • 5
    Jako přílohy podáváme noky, špagety, jemný knedlík nebo rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.