Kuře sečuánské na chilli
35 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí stehna
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžičkyOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaOmáčka sojová pikantní
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibulka jarní
- 4kusyChilli paprička
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceFazolová černá omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
474 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna nakrájíme na kousky a marinujeme je ve směsi pepře, sójové omáčky, cukru, vína a solamylu cca 25 minut.
- 2Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme kousky kuřete dozlatova. Poté vyjmeme a necháme stranou.
- 3Přidáme do pánve česnek, pokrájené jarní cibulky, chilli papričky a fazolovou omáčku a smažíme. Dáme zpět do pánve kuře a smažíme 2 minuty, přidáme vodu, uvedeme do varu a pod pokličkou dusíme 6 minut. Občas zamícháme.
- 4Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.