Kuře smažené v trojobalu

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
72 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
900 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé vykuchané kuře dobře omyjeme, potom ho rozčtvrtíme a zbavíme konců křídel a kloubů. Jednotlivé porce dobře osušíme papírovými ubrousky a upravíme do vhodného tvaru. Rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli je metličkou v široké misce ušleháme. Do dalších misek si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.
  • 2
    Porce kuřete osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Obalené porce smažíme ve vysoké pánvi na rozpáleném sádle 15-20 minut. Zpočátku smažíme kuřata po obou stranách prudce a po zčervenání je zvolna dosmažíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.