Kuře smažené v trojobalu
45 min.
Ingredience
- 800gramůKuře
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůStrouhanka
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
72 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
900 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mladé vykuchané kuře dobře omyjeme, potom ho rozčtvrtíme a zbavíme konců křídel a kloubů. Jednotlivé porce dobře osušíme papírovými ubrousky a upravíme do vhodného tvaru. Rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli je metličkou v široké misce ušleháme. Do dalších misek si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.
- 2Porce kuřete osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Obalené porce smažíme ve vysoké pánvi na rozpáleném sádle 15-20 minut. Zpočátku smažíme kuřata po obou stranách prudce a po zčervenání je zvolna dosmažíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.