Kuře v alobalu s hráškem
140 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 40gramůMáslo čerstvé
- 500gramůHrášek
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
50 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře osolíme, potřeme rozehřátým máslem, zabalíme do alobalu a pečeme asi 50 minut (podle velikosti kuřete). Potom odstraníme alobal, kuře podlijeme 3 lžícemi vody, polijeme vypečenou šťávou a dopečeme doměkka.
- 2Hrášek dusíme s máslem, cukrem a 1 dl vody pod pokličkou doměkka. Zahustíme jej žloutkem rozmíchaným ve smetaně, osolíme, opepříme a podáváme s pečeným kuřetem.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.