Kuře v jogurtové krustě

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
48 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme jogurt s mátou, česnekem a se solí. Směsí kuře potřeme. Překryjeme fólií a vložíme ho na noc do chladničky.
  • 2
    Troubu vyhřejeme na teplotu 200 °C. Citrón propíchneme a vložíme dovnitř kuřete. Kuře položíme opačnou stranou, než kterou leželo v marinádě, na kovovou mřížku pekáčku a zalijeme je marinádou. Do pekáče přilijeme tolik vody, aby zakrývala dno.
  • 3
    Kuře pečeme nezakryté 1 hodinu a každých 20 minut je obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr je obrátíme prsní stranou nahoru a pečeme dalších 30 minut, dokud není maso hotové. Kuře naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.