Kuře v jogurtové krustě
60 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 5gramůZázvor celý
- 5gramůKurkuma
- 5gramůChilli koření mleté
- 300gramůJogurt bílý
- 4lžíceMáta
- 5gramůSůl
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
48 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme jogurt s mátou, česnekem a se solí. Směsí kuře potřeme. Překryjeme fólií a vložíme ho na noc do chladničky.
- 2Troubu vyhřejeme na teplotu 200 °C. Citrón propíchneme a vložíme dovnitř kuřete. Kuře položíme opačnou stranou, než kterou leželo v marinádě, na kovovou mřížku pekáčku a zalijeme je marinádou. Do pekáče přilijeme tolik vody, aby zakrývala dno.
- 3Kuře pečeme nezakryté 1 hodinu a každých 20 minut je obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr je obrátíme prsní stranou nahoru a pečeme dalších 30 minut, dokud není maso hotové. Kuře naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.