Kuře v jogurtu
310 min.

Ingredience
- 3kusyChilli paprička sušená
- 2lžíceKoriandr celý
- 2lžičkyKurkuma
- 2lžičkyGaram masala
- 1lžičkaSůl
- 1,25decilitryJogurt krémový bílý natur
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kilogramyKuřecí čtvrtky
- 1kusCibule
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
40 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hmoždíři rozetřeme semena koriandru, chilli papričky, garam masalu, kurkumu, cibuli, zázvor, česnek, sůl a limetkovou šťávu.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme směs koření, smažíme 2 minuty a poté směs vyklopíme na talíř. Přidáme jogurt, vše promícháme.
- 3Z porcí kuřete odstraníme kůži a uděláme do každé porce tři zářezy. Vše obalíme v marinádě. Talíř přikryjeme a necháme 4 hodiny v lednici. Než začneme maso grilovat, necháme ho 30 minut v pokojové teplotě.
- 4Jednotlivé porce kuřete zabalíme do fólie a dobře utěsníme, aby nevytékala šťáva.
- 5Rozžhavíme gril a grilujeme kuřecí maso cca 15 minut, jednou obrátíme. Rozbalíme a sundáme fólii a grilujeme kuře ještě 5 minut, aby zhnědlo.
- 6Podáváme horké, např. se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.