Kuře v jogurtu

310 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
40 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hmoždíři rozetřeme semena koriandru, chilli papričky, garam masalu, kurkumu, cibuli, zázvor, česnek, sůl a limetkovou šťávu.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme směs koření, smažíme 2 minuty a poté směs vyklopíme na talíř. Přidáme jogurt, vše promícháme.
  • 3
    Z porcí kuřete odstraníme kůži a uděláme do každé porce tři zářezy. Vše obalíme v marinádě. Talíř přikryjeme a necháme 4 hodiny v lednici. Než začneme maso grilovat, necháme ho 30 minut v pokojové teplotě.
  • 4
    Jednotlivé porce kuřete zabalíme do fólie a dobře utěsníme, aby nevytékala šťáva.
  • 5
    Rozžhavíme gril a grilujeme kuřecí maso cca 15 minut, jednou obrátíme. Rozbalíme a sundáme fólii a grilujeme kuře ještě 5 minut, aby zhnědlo.
  • 6
    Podáváme horké, např. se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.