Kuře v koňaku
60 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůKuřecí prsa
- 1lžíceTymián čerstvý
- 45mililitrůMartell cognac
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 225mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
37 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso pokapeme citronovou šťávou, ochutíme solí a pepřem a zakryté necháme na chladném místě asi hodinu marinovat.
- 2Ve velké ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo, nalijeme marinádu, přidáme maso a nakrájený tymián. Pečeme dokud kuře nezhnědne. Mezitím několikrát obrátíme.
- 3Poté přidáme víno, rozinky a na mírném ohni 30-45minut provaříme, dokud maso není hotové. Na závěr smícháme zakysanou smetanu s koňakem, nalijeme na kuře a zahřejeme. Před podáváním zdobíme větvičkami čerstvého tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.