Kuře v marinádě
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaCukr krupice
- 4lžíceOlej stolní
- 1kusKuře
- 100gramůZelenina kořenová
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1053 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
75 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
948 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Menší omyté a osolené kuře opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou.
- 2Kuře vyndáme a rozdělíme na porce. Do horkého výpeku vmícháme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, cukr, pepř a worcestr nebo sojovou omáčku. Do takto připravené marinády vložíme porce kuřete a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.