Kuře v marinádě

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1špetkaCukr krupice
    • 4lžíceOlej stolní
    • 1kusKuře
    • 100gramůZelenina kořenová
    • 1decilitrVíno bílé
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1053 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
75 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
948 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší omyté a osolené kuře opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou.
  • 2
    Kuře vyndáme a rozdělíme na porce. Do horkého výpeku vmícháme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, cukr, pepř a worcestr nebo sojovou omáčku. Do takto připravené marinády vložíme porce kuřete a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne.
  • 3

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.