Kuře v parmezánové omáčce
80 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1kusPetržel kořen
- 1lžičkaSůl
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1šálekSýr Parmezán
- 1šálekKřen
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1430 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
99 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou zeleninou. Měkké maso vychladíme, vykostíme a nakrájíme na podlouhlé kousky.
- 2Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou a vývarem z kuřete a necháme dobře povařit.
- 3Žloutky ušleháme a promícháme s nastrouhaným sýrem a 1 šálkem vývaru. Přilijeme k omáčce a nakonec přidáme nastrouhaný křen.
- 4Maso vložíme do omáčky asi na 5 minut, aby se prohřálo.
- 5Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.