Kuře v pekáči

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1030 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
66 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
850 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře bez drobů omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do pekáče a křidélka zakryjeme plátky slaniny. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme půl lžíce másla a dáme do trouby.
  • 2
    V průběhu pečení kuře poléváme tukem sebraným v pekáči a občas kuře podléváme vodou nebo vývarem. Kuře nikdy nepoléváme vodou, protože by nemělo křupavou kůrku. Pečeme asi hodinu podle velikosti kuřete.
  • 3
    Podáváme přímo v pekáči a jako přílohu volíme brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.