Kuře v pekáči
80 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSlanina vepřová
- 400gramůBrambory vařené
- 200mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1030 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
66 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
850 mg
Postup přípravy
- 1Kuře bez drobů omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do pekáče a křidélka zakryjeme plátky slaniny. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme půl lžíce másla a dáme do trouby.
- 2V průběhu pečení kuře poléváme tukem sebraným v pekáči a občas kuře podléváme vodou nebo vývarem. Kuře nikdy nepoléváme vodou, protože by nemělo křupavou kůrku. Pečeme asi hodinu podle velikosti kuřete.
- 3Podáváme přímo v pekáči a jako přílohu volíme brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.