Kuře v pikantní jogurtové marinádě po indicku

50 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1882 kcal
Bílkoviny
161 g
Tuky
130 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
505 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek a zázvor oloupeme, nakrájíme najemno a smícháme s jogurtem, citonovou šťávou a sójovou omáčkou.
  • 2
    Kuře omyjeme, stáhneme z něj kůži, křídla a stehna odřízneme a trup rozkrájíme na 4 díly. Všechny porce kuřete osolíme, potřeme připravenou jogurtovou marinádou, přikryjeme a uložíme alespoň na 12 hodin do chladničky.
  • 3
    Od marinády otřené porce kuřete rozložíme na grilovací rošt do trouby. Rošt s masem vložíme do trouby předehřáté na 225 stupňů a pečeme 15 minut, pak maso obrátíme a necháme dalších čtvrt hodiny grilovat. Pod rošt s masem umístíme před začátkem grilování plech s pečicím papírem.
  • 4
    Porce kuřete podáváme posypené trochou kmínu a jemně nasekané natě koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.