Kuře v pikantní jogurtové marinádě po indicku
50 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 25gramůZázvor celý
- 100gramůJogurt bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžičkyOmáčka sójová
- 1kusKuře
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKmín mletý
- 1hrstKoriandr čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1882 kcal
Bílkoviny
161 g
Tuky
130 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
505 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek a zázvor oloupeme, nakrájíme najemno a smícháme s jogurtem, citonovou šťávou a sójovou omáčkou.
- 2Kuře omyjeme, stáhneme z něj kůži, křídla a stehna odřízneme a trup rozkrájíme na 4 díly. Všechny porce kuřete osolíme, potřeme připravenou jogurtovou marinádou, přikryjeme a uložíme alespoň na 12 hodin do chladničky.
- 3Od marinády otřené porce kuřete rozložíme na grilovací rošt do trouby. Rošt s masem vložíme do trouby předehřáté na 225 stupňů a pečeme 15 minut, pak maso obrátíme a necháme dalších čtvrt hodiny grilovat. Pod rošt s masem umístíme před začátkem grilování plech s pečicím papírem.
- 4Porce kuřete podáváme posypené trochou kmínu a jemně nasekané natě koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.