Kuře v pivu
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 4kusyRajčata
- 125gramůJátra kuřecí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžičkyPepř cayenský
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 125mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1kusTymián čerstvý
- 2400gramůKuře
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
51 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve kuřata pod tekoucí vodou omyjeme a osušíme. Poté je rozčtvrtíme. Ochutíme solí, pepřem a do kůže vetřeme kajenský pepř. Připravíme si cibuli, kterou nakrájíme nadrobno a mrkev nahrubo nastrouháme.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí čtvrtky a restujeme do zlatohněda. Přidáme cibuli, mrkev, rajčata bez slupky nakrájená na kousky, čerstvý tymián a bobkový list. Postupně přiléváme vývar, pivo a nakonec přidáme nadrobno nakrájená játra. Vše důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme a na mírném ohni dusíme cca 25minut, dokud maso není hotové. Občas promícháme.
- 3Tymián a bobkový list poté vyjmeme, vmícháme zakysanou smetanu a vše pomalu prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.