Kuře v pivu

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
51 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve kuřata pod tekoucí vodou omyjeme a osušíme. Poté je rozčtvrtíme. Ochutíme solí, pepřem a do kůže vetřeme kajenský pepř. Připravíme si cibuli, kterou nakrájíme nadrobno a mrkev nahrubo nastrouháme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí čtvrtky a restujeme do zlatohněda. Přidáme cibuli, mrkev, rajčata bez slupky nakrájená na kousky, čerstvý tymián a bobkový list. Postupně přiléváme vývar, pivo a nakonec přidáme nadrobno nakrájená játra. Vše důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme a na mírném ohni dusíme cca 25minut, dokud maso není hotové. Občas promícháme.
  • 3
    Tymián a bobkový list poté vyjmeme, vmícháme zakysanou smetanu a vše pomalu prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.