Kuře v rosolu
100 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyRajčata
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 1lžíceEstragon
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaPepř růžový celý
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s 1l vody vložíme očištěnou zeleninu (kromě rajčat.) Přivedeme k varu, přidáme naporcované kuře, osolíme, opepříme a necháme zpěnit. Potom hrnec přiklopíme pokličkou a vše velmi zvolna vaříme 1 hodinu.
- 2Porce kuřete vyjmeme a maso po okapání obereme z kostí a nakrájíme na kousky.
- 3Omytá rajčata zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kousky.
- 4Kuřecí maso dáme do formy na aspik, proložíme větší částí nakrájených rajčat a lístky estragonu.
- 5Vývar přivedeme k varu a necháme vyvařit na objem cca 250ml.
- 6Do vývaru lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílku a 1 minutu povaříme. Po částečném vychladnutí přecedíme přes plátno a nalijeme na kuřecí maso. Okořeníme růžovým pepřem, přidáme kousky rajčat a lístky estragonu.
- 7Po několika hodinách vyklopíme obsah formy na servírovací talíř a do podávání necháme v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.