Kuře v rosolu

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s 1l vody vložíme očištěnou zeleninu (kromě rajčat.) Přivedeme k varu, přidáme naporcované kuře, osolíme, opepříme a necháme zpěnit. Potom hrnec přiklopíme pokličkou a vše velmi zvolna vaříme 1 hodinu.
  • 2
    Porce kuřete vyjmeme a maso po okapání obereme z kostí a nakrájíme na kousky.
  • 3
    Omytá rajčata zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kousky.
  • 4
    Kuřecí maso dáme do formy na aspik, proložíme větší částí nakrájených rajčat a lístky estragonu.
  • 5
    Vývar přivedeme k varu a necháme vyvařit na objem cca 250ml.
  • 6
    Do vývaru lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílku a 1 minutu povaříme. Po částečném vychladnutí přecedíme přes plátno a nalijeme na kuřecí maso. Okořeníme růžovým pepřem, přidáme kousky rajčat a lístky estragonu.
  • 7
    Po několika hodinách vyklopíme obsah formy na servírovací talíř a do podávání necháme v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.