Kuře v těstíčku z parmezánu a vlašských ořechů
30 min.
Ingredience
- 455gramůKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 110gramůMouka mandlová
- 120gramůSýr Parmezán
- 100gramůOřechy vlašské
- 1kusVejce slepičí
- 15mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
36 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C nebo na stupeň 5.
- 2Kuřecí prsíčka bez kostí dáme mezi dva voskové papíry nebo potravinářské fólie a paličkou na maso naklepeme na tenké plátky. Po obou stranách posypeme solí a pepřem.
- 3V misce smícháme vajíčko s 7,5 g olivového oleje.
- 4Do další misky dáme mandlovou mouku.
- 5Každý kuřecí řízek obalíme ve směsi z vajíčka a oleje a potom obalíme obě strany v mandlové mouce.
- 6Pečící mísu vymažeme zbytkem olivového oleje. Obalené kuřecí řízky dáme do mísy a posypeme nastrouhaným parmezánem.
- 7V malé misce rozdrtíme vlašské ořechy na malé kousky nebo jemné drobečky. Můžeme ořechy dát do mikroténového sáčku a rozbijeme je paličkou na maso. Kuře ořechy posypeme.
- 8Pečeme 20 minut nebo dokud se kuře nepropeče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.