Kuře vařené v kokosovém mléce
110 min.
Ingredience
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaGalgan
- 800gramůKuře
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 20gramůCitronová tráva
- 100gramůCibule
- 50gramůOříšky makadamové
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 2decilitryKokosové mléko
- 3kusyKafirové listy
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme na osm kousků, ochutíme solí. Troubu předehřejeme na 190 stupňů, do vymazaného pekáče vložíme maso a pečeme 30 minut.
- 2Mezitím připravíme omáčku: rozdrtíme v mixéru nakrájenou cibuli s česnekem, oříšky a koriandrem na jemnou kaši. Rozpálíme olej a vzniklou hmotu orestujeme, čímž se zvýrazní chuť jednotlivých přísad. Kaše nesmí získat hnědavý nádech.
- 3Zapečené kuře přidáme do pánve společně s galganem, limetkovými i bobkovými listy, voňatkou, solí, kokosovým mlékem a cukrem. Promícháme, přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen a necháme směs 40 minut povařit v odkrytém hrnci. Občas promícháme, čekáme chvíli, než kuře změkne a kokosová omáčka zhoustne.
- 4Nakonec vyndáme z hrnce voňatku i galgan. Podáváme s vařenou rýží posypanou osmaženou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.