Kuře Vlasty Buriana
35 min.
Ingredience
- 1kusKuřecí prsa
- 50gramůMandle plátky
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 2litryVoda pitná
- 1kusJablka
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceKečup
- 50gramůOlej slunečnicový
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1416 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
101 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Velká kuřecí prsa rozdělíme na 2 plátky, které naklepeme a opečeme dorůžova po obou stranách.
- 2Nasucho opražíme mandlové lupínky.
- 3V kotlíku rozpustíme 50 g másla, přidáme vejce a sůl, vše metlou rozšleháme a vmícháváme tolik hrubé mouky, až vznikne řídké těsto, jako na kapání. Hotové těsto přelijeme do většího mikrotenového sáčku. V rohu vystřihneme 4 mm otvor a celý obsah vymačkáme do slané vody vařící se v širokém kastrolu. Vaříme 4-5 minut, pak vzniklé uvařené nudle scedíme, propláchneme, částečně překrájíme a rozdělíme na 2 talíře. Na uvařené nudle položíme opečená prsa.
- 4Oloupeme velké sladké jablko, ze středu ukrojíme 2 silné plátky, větším tvořítkem z nich vykrojíme jaderník a poprášíme je paprikou. Plátky pak po jedné straně osmahneme na pánvi s rozehřátým máslem, obrátíme je, do prostředků vložíme syrové žloutky a dosmahneme. Jablka položíme na opečená prsa.
- 5Do výpeku na pánvi po pečení prsou přidáme kečup, přisolíme povaříme a metličkou všleháme 50 g másla. Hotovou omáčku přelijeme přes porce.
- 6Pokrm servírujeme posypaný upraženými mandlovými lupínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.