Kuře Vlasty Buriana

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1416 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
101 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velká kuřecí prsa rozdělíme na 2 plátky, které naklepeme a opečeme dorůžova po obou stranách.
  • 2
    Nasucho opražíme mandlové lupínky.
  • 3
    V kotlíku rozpustíme 50 g másla, přidáme vejce a sůl, vše metlou rozšleháme a vmícháváme tolik hrubé mouky, až vznikne řídké těsto, jako na kapání. Hotové těsto přelijeme do většího mikrotenového sáčku. V rohu vystřihneme 4 mm otvor a celý obsah vymačkáme do slané vody vařící se v širokém kastrolu. Vaříme 4-5 minut, pak vzniklé uvařené nudle scedíme, propláchneme, částečně překrájíme a rozdělíme na 2 talíře. Na uvařené nudle položíme opečená prsa.
  • 4
    Oloupeme velké sladké jablko, ze středu ukrojíme 2 silné plátky, větším tvořítkem z nich vykrojíme jaderník a poprášíme je paprikou. Plátky pak po jedné straně osmahneme na pánvi s rozehřátým máslem, obrátíme je, do prostředků vložíme syrové žloutky a dosmahneme. Jablka položíme na opečená prsa.
  • 5
    Do výpeku na pánvi po pečení prsou přidáme kečup, přisolíme povaříme a metličkou všleháme 50 g másla. Hotovou omáčku přelijeme přes porce.
  • 6
    Pokrm servírujeme posypaný upraženými mandlovými lupínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.