Kuře z údolí Auge
80 min.
Ingredience
- 2,5decilitryCalvados
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusKuře
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1331 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
91 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, zprudka je opečeme na části másla a potom pod pokličkou dodusíme.
- 2Měkké kuře flambujeme calvadosem, zalijeme smetanou rozmíchanou se žloutky a odstavíme z ohně.
- 3Nakonec do hotové omáčky po malých dávkách vmícháme zbylé máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.