Kuře zadělávané

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
424 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata očistíme, opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a opláchnutou zeleninu. Kuřata vaříme téměř doměkka.
  • 2
    Uvařená kuřata vyjmeme z vývaru, rozporcujeme a v kloubech nasekneme. Z 2/3 dávky másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji procezeným kuřecím vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
  • 3
    Během vaření přidáme mletý květ nebo oříšek a ke konci varu přilijeme mléko. Omáčku ještě krátce povaříme, přisolíme a procedíme na rozporcovaná kuřata.
  • 4
    Kuřata v omáčce krátce podusíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať a zbylé máslo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.