Kuře zadělávané
110 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1gramMuškátový květ
- 1500gramůKuře
- 25gramůSůl
- 200gramůZelenina kořenová
- 150gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 1400mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Kuřata očistíme, opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a opláchnutou zeleninu. Kuřata vaříme téměř doměkka.
- 2Uvařená kuřata vyjmeme z vývaru, rozporcujeme a v kloubech nasekneme. Z 2/3 dávky másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji procezeným kuřecím vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
- 3Během vaření přidáme mletý květ nebo oříšek a ke konci varu přilijeme mléko. Omáčku ještě krátce povaříme, přisolíme a procedíme na rozporcovaná kuřata.
- 4Kuřata v omáčce krátce podusíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať a zbylé máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.