Kuře zadělávané I

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
73 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
675 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kuře rozkrájíme na čtvrtky a osolíme.
  • 2
    Nakrájenou zeleninu s cibulí zpěníme na třetině másla, přidáme naporcované kuře, zalijeme je do roviny vodou a necháme dusit do měkka. Jakmile je kuře měkké, přendáme ho do kastrolu. Z mouky a zbylého másla uděláme světlou jíšku, vmícháme ji do šťávy z kuřete, necháme cca 10 minut povařit. Následně šťávu přecedíme na kuře, okořeníme muškátem a jemně nasekanou petrželovou natí a zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce. Pokrm prohřejeme, ovšem již nevaříme, neboť by se nám žloutek srazil.
  • 3
    Dle chuti můžeme omáčku dochutit citrónovou kůrou a šťávou.
  • 4
    Jako přílohy podáváme vařenou rýži, květák, houskové knedlíčky nebo široké nudle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.