Kuře zadělávané II
75 min.
Ingredience
- 1kusHřebíček
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián čerstvý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1šálekŽampiony čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1200gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 0,5šálekSmetana 12% (konzumní)
- 0,5šálekKarotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
59 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
513 mg
Cukr
768 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky a spolu s drůbky uvaříme v malém množství osolené vody do poloměkka. Následně přidáme ke kuřeti na kostičky nakrájenou zeleninu s karotkou, okořeníme a dovaříme do měkka.
- 2Z mouky a větší části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem z kuřete, řádně rozšleháme a povaříme zhruba 15 minut.
- 3Nakrájené žampióny podusíme na kousku másla, přidáme do omáčky, přilijeme smetanu nebo mléko se zakvedlanými žloutky. Omáčku již nevaříme, pouze ji společně s kuřetem prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.