Kuře zadělávané II

75 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
59 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
513 mg
Cukr
768 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kuře rozporcujeme na čtvrtky a spolu s drůbky uvaříme v malém množství osolené vody do poloměkka. Následně přidáme ke kuřeti na kostičky nakrájenou zeleninu s karotkou, okořeníme a dovaříme do měkka.
  • 2
    Z mouky a větší části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem z kuřete, řádně rozšleháme a povaříme zhruba 15 minut.
  • 3
    Nakrájené žampióny podusíme na kousku másla, přidáme do omáčky, přilijeme smetanu nebo mléko se zakvedlanými žloutky. Omáčku již nevaříme, pouze ji společně s kuřetem prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.