Kuřecí bábovka a rýží
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyFeferony
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1hrnekRýže loupaná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1200gramůKuře
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
968 mg
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, naporcujeme, osolíme a na rozpáleném másle orestujeme s nasekanými feferonkami, cibulí a worcesterskou omáčkou. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Poté maso vykostíme a umeleme.
- 2Na zbylé šťávě udusíme osolenou rýži. Když je téměř hotová, vsypeme jí polovinu do vymaštěné bábovkové formy. Vložíme maso a na něj dáme zbytek rýže. Zlehka upěchujeme a v mírně vyhřáté troubě chvíli zapečeme.
- 3Hotovou bábovku vyklopíme na vyhřátý podnos, poprášíme muškátovým oříškem a doplníme zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.