Kuřecí biryani – zapečené

85 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme je na stejně velké kousky jako prsa. Osolíme a opepříme je. Smažíme je na oleji dohněda. Dáme stranou.
  • 2
    Rýži uvaříme podle návodu.
  • 3
    Cibuli nakrájíme na plátky. Opékáme asi 10 minut na mírném plameni až zkaramelizuje. Přidáme kari pastu, nakrájený květák, kuře a dobře promícháme. Vlijeme vývar, rajčata, cizunu a 30 minut povaříme doměkka. Po celou dobu by směs měla pokrývat tekutina – pokud ne, přilijte vodu. Odstavíme a přidáme jogurt.
  • 4
    Přidáme si pekáček. Na spodek dáme třetinu špenátu, osolíme, opepříme a přidáme třetinu kari směsi. Na to ještě přijde třetina rýže – vrstvy opakujeme, rýže bude nahoře. Posypeme ji mandlemi a pečeme 25 minut na 220 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.