Kuřecí biryani – zapečené
85 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 4lžíceKari pasta
- 300gramůKvěták
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 200gramůJogurt bílý
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 400gramůRýže Basmati
- 5lžicMandle plátky
- 600gramůKuřecí prsa
- 600gramůKuřecí stehna
- 700mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme je na stejně velké kousky jako prsa. Osolíme a opepříme je. Smažíme je na oleji dohněda. Dáme stranou.
- 2Rýži uvaříme podle návodu.
- 3Cibuli nakrájíme na plátky. Opékáme asi 10 minut na mírném plameni až zkaramelizuje. Přidáme kari pastu, nakrájený květák, kuře a dobře promícháme. Vlijeme vývar, rajčata, cizunu a 30 minut povaříme doměkka. Po celou dobu by směs měla pokrývat tekutina – pokud ne, přilijte vodu. Odstavíme a přidáme jogurt.
- 4Přidáme si pekáček. Na spodek dáme třetinu špenátu, osolíme, opepříme a přidáme třetinu kari směsi. Na to ještě přijde třetina rýže – vrstvy opakujeme, rýže bude nahoře. Posypeme ji mandlemi a pečeme 25 minut na 220 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.