Kuřecí česnekové plátky se sýrem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
50 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
514 mg
Cukr
843 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Potom osolíme, přidáme grilovací koření na kuře a nakonec plátky potřeme rozdrceným česnekem - na každý plátek asi dva stroužky.
  • 2
    Maso vložíme do nádoby, polijeme 2 lžícemi oleje a necháme uležet.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo. Na rozehřátý tuk vložíme maso, nejprve smažíme česnekovou stranu, ale tak, aby se česnek nespálil.
  • 4
    Potom maso obrátíme a ještě chvíli smažíme.
  • 5
    K masu přidáme nakrájené žampiony a ještě osmahneme.
  • 6
    Tuto směs vyndáme ven z pánve.
  • 7
    Jako další v pánvi osmahneme plátky slaniny a dáme na osmažené maso.
  • 8
    Do pánve vsypeme mouku, kterou orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem a krátce povaříme.
  • 9
    Do této omáčky přidáme zpět maso se žampiony, na maso položíme šunku a plátek camembertu.
  • 10
    Šťávu dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat bílé víno. Vše hřejeme tak dlouho, dokud se sýr na masu neroztaví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 20. 11. 2016
Kuřecí česnekové plátky se sýrem
Dělala jsem tento recept pro 8 lidí, proto jsem maso raději dopekla v troubě v pekáči přelité omáčkou se žampiony. Na pánvi bych to musela prohřívat na 3x. Oběd se povedl. Maso bylo šťavnaté. Všichni si jídlo pochvalovali 😋