Kuřecí consommé
65 min.
Ingredience
- 120gramůKuřecí maso vařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůSherry brandy
- 4kusyVejce slepičí
- 175mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
20 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí vývar a sherry zahříváme v hrnci na mírném ohni 5 minut. Do vývaru přidáme bílky a vaječné skořápky. Šleháme kovovou metlou dokud tekutina nezačne vřít.
- 2Hrnec s vývarem odstavíme, 10 minut necháme odpočinout. Postup třikrát zopakujeme, nakonec necháme 5 minut chladnout.
- 3Přes jiný hrnec položíme síto, vložíme do něj plátěný ubrousek a vývar procedíme. Postup dvakrát zopakujeme.
- 4Poté vývar pomalu ohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme. Přidáme nudličky z vařeného kuřecího masa. Polévku přelijeme do talířů nebo do polévkové mísy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.