Kuřecí consommé

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
20 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí vývar a sherry zahříváme v hrnci na mírném ohni 5 minut. Do vývaru přidáme bílky a vaječné skořápky. Šleháme kovovou metlou dokud tekutina nezačne vřít.
  • 2
    Hrnec s vývarem odstavíme, 10 minut necháme odpočinout. Postup třikrát zopakujeme, nakonec necháme 5 minut chladnout.
  • 3
    Přes jiný hrnec položíme síto, vložíme do něj plátěný ubrousek a vývar procedíme. Postup dvakrát zopakujeme.
  • 4
    Poté vývar pomalu ohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme. Přidáme nudličky z vařeného kuřecího masa. Polévku přelijeme do talířů nebo do polévkové mísy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.