Kuřecí čop suej
40 min.
Ingredience
- 3lžičkyOlej sezamový
- 2kusyCibule
- 2lžičkyCukr třtinový
- 4lžíceOmáčka sojová světlá
- 500gramůKuřecí prsa
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceSolamyl
- 3lžíceVoda pitná
- 350gramůSójové výhonky
- 425mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 0,25kusPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V sójové omáčce rozpustíme cukr. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké proužky, rozložíme na talíř a na nudličky naneseme sójovou omáčku s rozpuštěným cukrem. Maso v omáčce obalíme, vložíme do chladničky, necháme 20 minut marinovat.
- 2Olej rozehřejeme, přidáme maso, opékáme 3 minuty do zlatova. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme sójové výhonky, opékáme 5 minut, na závěr vlijeme sezamový olej.
- 3Ve vodě rozpustíme Solamyl. Do pánve vlijeme kuřecí vývar, vmícháme rozpuštěný Solamyl, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- 4Hotový pokrm ozdobíme pórkem nakrájeným na kolečka a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.