Kuřecí frikasé s cibulkou
95 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 500gramůCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 25mililitrůOlej olivový
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 50mililitrůLimetka
- 2kusyChilli paprička
- 40mililitrůOmáčka ústřicová
- 20mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1144 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
72 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kousky kuřete obalíme v mouce ochucené pepřem a solí a opékáme zhruba 4 minuty na velké pánvi se silným dnem a vyšším okrajem na po obou stranách dozlatova.
- 2Porce kuřete přeneseme do kastrolu, který je možné dávat do trouby, posypeme kolečky cibulek a udržujeme teplé.
- 3Ve šťávě na pánvi zvolna opečeme nakrájené papriky doměkka.
- 4Papriky podlijeme kuřecím vývarem a limetkovou šťávou, přidáme limetkovou kůru, a směs mícháme na mírném ohni ještě asi 5 minut.
- 5Přidáme chilli papričky, ústřicovou a worcesterskou omáčku, sůl a pepř a zamícháme.
- 6Ochucené papriky a šťávu, která se z nich uvolnila, přidáme do kastrolu ke kuřeti s cibulkami.
- 7Kastrol přikryjeme dobře přiléhající pokličkou nebo alobalem.
- 8Pokrm dusíme v troubě předehřáté na 190 °C hodinu. Maso musí být skutečně křehké. Kuřecí frikasé podáváme horké s listovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.