Kuřecí frikasé s cibulkou

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1144 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
72 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kousky kuřete obalíme v mouce ochucené pepřem a solí a opékáme zhruba 4 minuty na velké pánvi se silným dnem a vyšším okrajem na po obou stranách dozlatova.
  • 2
    Porce kuřete přeneseme do kastrolu, který je možné dávat do trouby, posypeme kolečky cibulek a udržujeme teplé.
  • 3
    Ve šťávě na pánvi zvolna opečeme nakrájené papriky doměkka.
  • 4
    Papriky podlijeme kuřecím vývarem a limetkovou šťávou, přidáme limetkovou kůru, a směs mícháme na mírném ohni ještě asi 5 minut.
  • 5
    Přidáme chilli papričky, ústřicovou a worcesterskou omáčku, sůl a pepř a zamícháme.
  • 6
    Ochucené papriky a šťávu, která se z nich uvolnila, přidáme do kastrolu ke kuřeti s cibulkami.
  • 7
    Kastrol přikryjeme dobře přiléhající pokličkou nebo alobalem.
  • 8
    Pokrm dusíme v troubě předehřáté na 190 °C hodinu. Maso musí být skutečně křehké. Kuřecí frikasé podáváme horké s listovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.