Kuřecí gado
25 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 250gramůRýže dušená
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 40gramůArašídy
- Marináda
- 110mililitrůOlej olivový
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do mísy a přelijeme marinádou z olivového oleje, limetkové šťávy, medu a utřeného česneku tak, aby maso bylo ponořeno. V osolené vodě uvaříme rýži (cca 15 minut), necháme ji okapat, přimícháme sterilované nakrájené fazolové lusky a polovinou opražených arašídů.
- 2Rozpálíme gril, vložíme plech s nakrájenými řízky a grilujeme z každé strany 2 minuty, přitom je průběžně potíráme marinádou.
- 3Na nahřáté talíře nasypeme kopečky rýže, položíme 2 kousky kuřecích plátků, přelijeme zbylou marinádou a posypeme zbylými opraženými arašídy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.