Kuřecí galantina

90 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
705 mg
Cukr
589 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nejprve na potravinové fólii rozklepeme a okraje zarovnáme. Odkrojíme přebytečné části a ty rozmixujeme na fáš. Maso lehce posypeme solamylem. Do fáše z masa přidáme jedno vejce, osolíme, opepříme a rozmícháme dohladka.
  • 2
    Poté přidáme jedno vařené vejce, žampiony, smetanu, nasekaný špenát a pražskou šunku nakrájenou na kousky. Lehce promícháme. Maso poklademe parmskou šunku a natřeme fáší. Zarolujeme do tvaru rolády a zabalíme do alobalu. Cca 1hodinu pečeme v troubě při teplotě 80C.
  • 3
    Hotovou galantinu zchladíme v ledové tříšti nebo vodě, případně necháme do druhého dne v lednici. Krájíme na tenké plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.