Kuřecí galantina
90 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 50gramůŠunka parmská
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 70gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůŽampiony - sterilované
- 50gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
705 mg
Cukr
589 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nejprve na potravinové fólii rozklepeme a okraje zarovnáme. Odkrojíme přebytečné části a ty rozmixujeme na fáš. Maso lehce posypeme solamylem. Do fáše z masa přidáme jedno vejce, osolíme, opepříme a rozmícháme dohladka.
- 2Poté přidáme jedno vařené vejce, žampiony, smetanu, nasekaný špenát a pražskou šunku nakrájenou na kousky. Lehce promícháme. Maso poklademe parmskou šunku a natřeme fáší. Zarolujeme do tvaru rolády a zabalíme do alobalu. Cca 1hodinu pečeme v troubě při teplotě 80C.
- 3Hotovou galantinu zchladíme v ledové tříšti nebo vodě, případně necháme do druhého dne v lednici. Krájíme na tenké plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.